Fluestænger skal bruges til fluefiskeri

17 oktober 2021 Anders Lundtang Hansen

editorial

Hvis man skal gøre det meget firkantet og nemt fra udestående at forstå med fiskeri, så kan man til at starte med skelne mellem fluefiskeri og spinnefiskeri, når man skal begynde at bevæge sig ind i en verden med at fiske.

Der er selvfølgelig meget mere og forskellige typer og metoder til at fiske, men det er et godt sted at starte, hvis man skal begynde at lære at fiske eller bare sætte sig ind i emnet.

Hvis man er helt ukendt på området, så forbinder de fleste nok fiskeri med spinnefiskeri, der er den type, hvor man kaster linen ud, hvor der på enden er en efterligning af en fisk, som der nede i vandet kan efterligne en fisk, så en reel fisk falder for den og bider på krogen, og så haler man den ind.

Og så er der fluefiskeri, hvor man bruger fluestænger til at fiske med.

En del vælger fluefiskeri med fluestænger

Fluefiskeri har den fordel, at man kan fiske op mod strømmen bedre, og så undgår man også at lave for meget støj og larm, når man kaster den line ud, så man ikke skræmmer fiskene væk.

Det er et spørgsmål om persontype, om man vælger den ene eller anden type at fiske med, og man kan da også skifte mellem disse to måder at fiske på – og andre måder at fiske på, men det kommer vi ikke ind på i denne artikel.

Men skal man fange fisk med fluefiskeri, så kræver det også, at man har de rette fluestænger at fiske med, og det kan være svært at finde dem eller bare delene, så man kan sammensætte den perfekte fiskestang til en.

Dog kan man prøve at kigge på Outdoorxperten.dk for at se, om der skulle være held her at finde sådan noget udstyr at fiske med.